Gyttorp Finland Oy
Tuoteryhmät
Uutisia
Kampanjat
a-bolt 3 kampanja

asekaappi kampanja gyttorp

Yritys

Pohjoismaiden ainoa haulikkopatruunoiden valmistaja

Vuodesta 1908 lähtien on Gyttorp varustanut metsästäjät korkealaatuisilla tuotteilla, ja niinpä tuotteitamme pidetään maailman parhaimpina. Sekä metsästyksessä ja urheiluammunnassa takaa nimi Gyttorp tehokkuuden ja turvallisuuden. Gyttorp AB syntyi, kun yritykset Gyttorp Cartridge Company, entinen HDF Gyttorp Jakt ja suomalainen Ruutiaitta Oy yhdistyivät. Näin muodostui yksi Pohjoismaiden vahvimmista metsästys- ja urheiluammunta-alan yrityksistä ­ – GYTTORP AB. 

Gyttorp tänään:
Yhtiöllä on yksi markkinoiden laajimmista metsästysalan valikoimista. Valikoimaan kuuluvat aseet, ammukset ja optiikka mm. seuraavilla tuotemerkeillä: Browning, Winchester, Anschütz, Schultz & Larsen, Gyttorp, Norma, Kahles, RWS, Rotweill, Geco, Muck Boot, Deerhunter ja Zodiac.

Gyttorp-tuotteet ovat vuosisataisen tuotekehitystyön tulosta ja Gyttorpin haulipanokset ovat markkinoiden myydyimpiä. Tuotekehitystä on tehty tiiviissä yhteistyössä mm. Ruotsin urheiluammuntaliiton kanssa.


Metsästäjät, jotka vaativat laatua, suosivat Gyttorp-tuotteita


Gyttorp Cartridge

Gyttorpin teollinen ammusvalmistus alkoi vuonna 1908, tätä ennen ammuksia oli ladattu käsin kymmenisen vuotta. Tuolloin oli yrityksellä myös oma ruudin-, haulin- ja hylsynvalmistus. Laitos oli toiminnassa vuoteen 1970 asti, jolloin uusi ja täysin moderni tehdas vihittiin käyttöön. Uudessa tehtaassa valmistettiin vuosittain 55 miljoonaa panosta. Haulit, hylsyt ja tulpat valmistettiin itse. Vuonna 1978 tuotanto rajattiin ainoastaan metsästysammusten valmistukseen.

Vuonna 1981 toiminnan otti vastuulleen 3 työntekijää. Näin syntyi yritys GAFAB. Tehtaan johto jatkoi metsästysammuksiin suuntautumista ja vuosituotanto oli 5-6 miljoonaa panosta. Vuonna 1993 tehtiin päätös, että vuosituotanto nostettaisiin 20 miljoonaan ammukseen ja myös korkealaatuiset urheiluammukset otettaisiin valikoimaan. Tuotantoyksikkö siirrettiin uusiin tiloihin Noraan. Uusi iso askel yrityksen historiassa otettiin vuona 1999, kun yritys fuusioitiin Super Star Cartridge Companyn kanssa. Samalla tuotanto kasvoi 40 miljoonaan panokseen vuodessa. Vuonna 2003 vuosituotanto oli lähes 50 miljoonaa panosta. Tehtaassa on yhdeksän latauslinjaa ja kymmenen työntekijää.

 Vuonna 2004 tuotiin markkinoille Thunder Gold T4 -panos. Tämä panos on tärkeä virstanpylväs teräshaulipanosten valmistuksessa. Thunder Goldin komponentit: Gyttorp Goldwad, Diamond Grade –teräshaulit ja Boforsin ensiluokkainen T-ruuti.

 Vuonna 2006 yritys yhdistyi entisen HDF Gyttorp Jakt –yrityksen kanssa ja näin muodostui yksi Pohjoismaiden vahvimmista metsästys- ja urheiluammunta-alan yrityksistä: GYTTORP AB.

RUAG Ammotec Finland OY -  puh. 06 - 347 1 800